Pizzabagare

Ville bara berätta att jag och Christian, Pablos lillebror, har börjat att baka och sälja pizzor hehe, för att tjäna ihop lite pengar. Det har faktiskt gått bra för oss. Förra helgen sålde vi 11 st pizzor och idag säljer vi igen. Jag har provat många recept på pizzadeg, tills jag till slut hittade ett jättebra recept som gör att pizzorna blir likadana som på pizzeriorna i Sverige, dvs. jättegoda!! Receptet hittade jag på denna sidan: http://mobil.pizzahemma.bloggplatsen.se
 
Pizzorna har vi gjort hemma i en typ av stenugn och de som har köpt pizzor av oss har sagt att de tyckt om dem väldigt mycket. Vi har till och med en pizzameny hehe.
 
 

Sista tentan avklarad?

I måndags skrev jag då förhoppningsvis den sista tentan (!). Magkänslan säger mig att jag kommer att bli godkänd. Jag svarade på alla frågor och framförallt den frågan som var värd över 50 % av totalpoängen. Tentan var inom området pediatrik. Och denna gången handlade den om barn med brännskador. Man skulle bl.a. skriva utförliga omvårdnadsplaner, räkna ut mängd intravenös infusion som barnet behöver, förklara skillnaderna mellan de olika gradernas brännskador, förklara vilka blodprover som behöver tas och varför. Nu återstår det bara att vänta på resultatet, en olidlig väntan. Men jag känner mig lugn och säker på att jag är godkänd. Under min tid när jag jobbade på avd. 12 kom jag i kontakt med flera brännskadade barn, och alla de hade jag i åtanke när jag skrev tentan. På tal om det så måste jag säga att jag saknar att jobba på min kära gamla arbetsplats så himla mycket ❤️. Saknar alla kollegor, miljön, barnen, ja allt. Saknar att få späda och administrera antibiotika, ta blodprover, krångla med att få in en PVK, dokumentera, göra iordning barnen inför operation och mycket mycket mer! Det är verkligen med barn som jag vill fortsätta att jobba med även här. Och när vi återvänder till Sverige någon dag skulle jag vilja specialisera mig till barnsjuksköterska.

Läsa, läsa och läsa

 
Min vardag har sett ut så här de senaste dagarna, och kommer att fortsätta se ut så inför tentan. Denna gången tror jag och hoppas jag att det ska gå betydligt mycket bättre än första gången. Dels så har jag kommit in mer i språket, fackspråket, som innebär medicinska- samt omvårdnadsord och dels så vet jag ju nu hur tentan är upplagd och vad jag ska lägga mest fokus på. På måndag åker jag inte in själv till Santiago för att skriva tentan, utan Pablo följer också med, för att ge mig stöd ❤️. Det är nu som det gäller. Om jag blir godkänd på denna tentan återstår bara det praktiska provet i november.
 
Det har under de senaste dagarna varit rena rama sommarvärmen med temperaturer på över 30 grader. På natten har det också varit varmt med över 20 graders värme. Svettigt!